Pavlova!
Testade att göra en pavlova i fredags till kalaset jag hade, den blev hur god som helst:).
receptet kommer här:
Palova från viktväktarna
4st äggvita
1krm salt
2½ dl socker
1msk majsstärklelse
2tsk vaniljsocker
ca 5 dl grädde
massa frukt
Vispa äggvitan och saltet, tillsätt sockret lite i taget under vispningen, det ska bli hårt och glansigt, blanda majsstärklesen och vaniljsockret, Blanda i detta i marängen när den är klar.
smeta ut till en rund cirkel ca 20 cm i diameter, kanterna ska vara lite högre så de blir som en liten grop i mitten.
Sätt in kakan i ugn 225°, sänk genast värmen till 125 grader. Grädda i 90 minuter. Stäng av ugnen men låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat.
Jag vispade grädde och hade i lite lemoncurd, sen la jag även lite under grädden, sen är de bara att smeta ut grädden och på med massa olika färska frukter.
jag hade: jordgubbar, hallon, blåbär, mango, passionsfrukt, björnbär.
Färdig och dags att äta:)
Innan gräddning.
Elin fick en liten egen med soya grädde och hallon sylt i, och massa frukt.